Energietips om deze winter door te komen!

Energietips om deze winter door te komen!

De energieprijzen rijzen de pan uit, het wordt steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Naast de energieprijzen die abnormaal hard zijn gestegen, is er ook nog eens sprake van een torenhoge inflatie. Meer en meer gezinnen komen door deze inflatie in financiële problemen terecht. De koopkracht daalt enorm waardoor het inkomen reëel steeds minder waard wordt.

Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat je deze winter wat geld kan besparen op de energierekening? Wij hebben voor jou een rijtje met tips gemaakt waar je zeker wat aan hebt deze koude winter. 

Energietips om geld te besparen tijdens de winter van '22/23

 1. Zet de verwarming een aantal graden lager.
  Zet de thermostaat op maximaal 19 graden, hierdoor bespaar je veel geld op jaarbasis. Zet de kachel niet lager dan 16 graden, hierdoor kost het juist weer meer geld op de woning om te warmen de volgende ochtend. 
 2. Verduurzaam de verlichting thuis
  Vervang de oude verlichting voor spaar en led-lampen, hierdoor verbruik je weer minder stroom en scheelt dit weer op de energierekening. Vergeet daarnaast niet om de verlichting uit te schakelen wanneer je een ruimte verlaat.
 3. Neem kortere en minder warme douches
  Door korter te douchen in combinatie met een lagere temperatuur bespaar je weer wat geld op jaarbasis. Je bespaart niet alleen op de energierekening maar ook gelijk op de waterrekening. Mooi meegenomen dus :)
 4. Kook met een deksel op de pan
  Door te koken met de deksel op de pan, kan de kooktijd met de helft worden verminderd. Hierdoor verbruik je minder gas/stroom. Daarnaast staat het eten sneller op tafel :)
 5. Zet de verwarming in de badkamer lager
  Door de verwarming in de badkamer wat lager te zetten, kan er weer wat worden bespaard op de energierekening. Door een badmat aan te brengen in de badkamer zorg je ervoor dat je voeten weer lekker warm en zacht aanvoelen bij het tandenpoetsen. Bekijk ons assortiment voor de heerlijk zachte badmatten.
 6. Schaf een fleece deken aan
  Door een fleece deken aan te schaffen heb jij het deze winter niet koud. Hierdoor zit jij er lekker warmpjes bij tijdens het kijken van jouw favoriete serie! Bekijk ons assortiment voor de fleece dekens.

 

 • Leuke blog om toch weer wat centjes te besparen, ik ben benieuwd naar de fleece dekens!